Lavasteen

Al gedurende eeuwen wordt in Umbrië (Italië) een techniek toegepast om op ondoorzichtige glazuur een patroon van felle kleuren aan te brengen. Deze techniek (Majolica) welke hoofdzakelijk op borden, schalen en vazen wordt toegepast, kan ook op tafelbladen uit vulkaansteen worden gebruikt. Nadat een tafelblad de juiste afmeting en vorm heeft gekregen wordt het blad eerst gedurende ongeveer 24 uren opgewarmd naar ca. 1000 °C, daarna wordt een glazuur aangebracht waarop met de hand een patroon in allerlei felle kleuren wordt geschilderd. Hierna wordt in een tweede bakronde bij 1000 °C glazuur met de kleuren versmolten. Het resultaat is een bijzonder hoogwaardige afwerking, welke probleemloos tientallen jaren buiten opgesteld kan worden (ook in strenge winters).
Met de aanschaf van zo'n tafel kunt u zelf door bepaling van afmeting, vorm, kleur en patroon uw geheel eigen kunstwerk samenstellen welke tevens een zeer praktische toepassing kent. Ter accentuering van het exclusieve karakter kunnen wij in, op wens voor u gemaakte, tafelbladen uw naam discreet in het patroon mee laten schilderen.

Tafels met een geglazuurd lavastenen blad kunt u onbekommerd zomer en winter buiten laten staan. Vaak is het voldoende om na de winter de tafelbladen af te doen met een vochtige doek en u kunt er al weer aan plaats nemen.Heel bijzonder is de mogelijkheid om een tafel te combineren met een geintegreerde barbecue in diameter varierend 80 cm , 150 cm of 210 cm

 In onze showtuin in Oijen hebben wij een aantal voorbeelden opgesteld staan. Een bezoekje aan onze showtuin zal u versteld doen staan van de vele mogelijkheden met deze bijzondere tafels.

Als drager voor deze bladen hebben wij ook een aantal mogelijkheden variërend van een smeedijzeren roestbestendig gelakte frame tot teakhout of graniet.

Standaard afmetingen en vormen kunt u bekijken door hier te klikken.

Bij deze tafelbladen is een ruime keuze uit RVS en smeedijzeren onderstellen, stoelen en draaiplateau door hier te klikken kunt u deze bekijken.

Voor een uitgebreid overzicht van de vele mogelijkheden kun u op onderstaande fotoalbum klikken, wanneer U een eigen ontwerp heeft kan dit in opdracht speciaal voor u worden vervaardigd, informeert u maar eens naar de mogelijkheden.

Bekijk het fotoalbum van onze natuurstenen tafels