Wij hebben een uitgebreide keuze in stijlen, afmetingen en materialen.Uit diverse delen van de wereld halen wij onze beelden. Zo hebben we prachtige gestilleerde beelden uit Java ; Als basis dienen de beelden welke uit tufstaan van Bali worden gemaakt. Deze beelden zijn gemaakt van een mengsel van koper, tin en lood en worden op zeer primitieve wijze in delen in met de hand gemaakte mallen gegoten. Na afkoelen worden de delen als model aan elkaar gesoldeerd en in een open vuur gepatineerd. KLeuren varieren hierbij van donkergroen tot oud zwart of bruin.

Bronzen beelden

In pogingen om de schoonheid van beelden  zeer langdurende te laten behouden wordt al sinds het bronzen tijdperk gebruik gemaakt van brons.
Een mal van een beeld gebruikt om hiervan een afgietsel te maken in brons. Brons is een samenstelling  van koper met tin en wordt bij hoge temperaturen gesmolten om het daarna in de mal te gieten. Na afkoeling wordt een beeld wat op deze wijze gemaakt is geheel met de hand bewerkt. Dit kan inhouden een mechanische bewerking als polijsten maar ook een chemische bewerking waardoor een patinakleur verkregen wordt die brons een zeer karakteristiek glans en kleur geeft.Beelden die op deze wijze gemaakt zijn kunnen probleemloos buiten geplaatst worden en zijn bijna onverwoestbaar. U kunt deze beelden gewoon
 door de natuur laten verweren of deze een maal per jaar met een lichte was insmeren en uitwrijven waardoor de glans behouden blijft. 

     


Onze collectie bronzen beelden wisselt constant. Wij zijn altijd op zoek naar unieke beelden die uw tuin of interieur verrassend zullen aankleden. Een investering in een bronzen beeld zult u nooit betreuren. Dat saaie hoekje in uw tuin of in uw huis wordt ineens totaal naders wanneer u hier een bronzen beeld plaatst van de juiste vormgeving, formaat al dan niet op de grond of op een sokkel. Bekijkt u ons fotoalbum maar eens om een indruk te krijgen van onze collectie

Bekijk het fotoalbum van onze bronzen beelden