Fonteinen

Om een tuin compleet te maken mag een waterpartij niet ontbreken. Vijvers in strakke vormen of in natuurlijke vormen maar ook fonteinen krijgen hierbij een passende plaats om de tuin een extra dimensie te geven.
Fonteinen hebben daarbij het grote voordeel dat de wijze waarop het element water wordt toegepast een aantal extra voordelen biedt. De vorm van de fontein fungeert als kunstwerk wat ook, zonder dat het water vloeit of sproeit, al een belangrijke aandachtspunt vormt. De stilstaande waterspiegel versterkt hierbij het beeld van de fontein maar ook vaak het beeld van de omgeving waarin deze geplaatst is.
Daarnaast kan het water door een pomp over het beeld heen vloeien. Ook kan het water met een grote variatie sproeiers een separaat beeld vormen wat het kunstwerk van de fontein zelf extra accentueert door het als het ware te omhullen door een transparant watergordijn.
Wanneer dan ook nog eens onderwaterverlichting wordt toegepast wordt het geheel tot een zeer markant punt van uw tuin in de donkere uren van de avond en nacht.

Kortom door het enorme aanbod van mogelijkheden kunt u zelf bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat; een rustig kabbelend fonteintje om een saai hoekje op een speciale wijze op te fleuren tot een zeer opvallende aandachtstrekker centraal in uw tuin om daar vanuit elke plaats in of om uw tuin dag en nacht van te kunnen genieten. Bladert u maar eens door de digitale foto album om een indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden. 
Ook hierbij geldt weer dat we in principe elke wens kunnen vervullen zelfs al moeten we deze speciaal voor u laten maken. 

 
Bekijk het fotoalbum van onze fonteinen