Wit Marmer

   

 Heel bijzonder zijn de wit marmeren beelden uit ons programma. 
Wij kunnen u leveren beelden welke uit een brok (wit) marmer met de hand zijn uitgehouwen.(zie album onder hardsteen). Met zo’n beeld heeft u zonder twijfel een absoluut uniek stukje kunst in of rond uw huis.

Van vergelijkbare kwaliteit maar meer betaalbaar zijn de beelden van composiet marmer, welke volgens de volgende methode worden gemaakt:
Van een bestaand beeld wordt een mal gemaakt. Deze mal wordt van binnenuit gevuld met een mengsel van korrels wit (carrara) marmer met een kunsthars als bindmiddel. Na uitharden van het bindmiddel  wordt het beeld uit de mal gehaald en begint een proces van handmatig afwerken waarbij alle details worden afgewerkt,het oppervlakte wordt gepolijst en oneffenheden worden weggewerkt.
Het uiteindelijk resultaat is een perfect beeld met exact dezelfde eigenschappen als wit Carrara marmer, dat wil zeggen dezelfde kleur (geen aders), dezelfde glans, hetzelfde soortelijk gewicht en dezelfde eigenschappen tegen klimatologische invloeden.

Bekijk het fotoalbum van onze witmarmer beelden
                                                                              

Wit marmeren beelden kunnen daarom probleemloos buiten geplaatst worden zijn vorstbestendig en zonlichtbestendig.
Voor de een is zo’n beeld pas mooi wanneer de tand des tijds er aan heeft geknabbeld, voor de ander is het doodzonde om de met zorg afgewerkt finish verloren te laten gaan. Door zorgvuldig de plek voor zo’n beeld uit te zoeken kunt u zelf bepalen waar u maximaal hiervan kunt genieten.